telefon

vyhledávání


menu

Čekejte, odesílám...

Zmrzlinář: I. Hygiena

Napsal/a: ADRIA GOLD / 15.01.2019

hl. obrazek novinky

Pětidílná série článků vám prozradí rady a tipy, jak být skvělým zmrzlinářem a mít ukázkovou provozovnu.

Co si budeme nalhávat, hygiena je nezbytná jak pro samotného člověka, tak pro potravinářský průmysl.

 

NA CO VŠECHNO VŠAK MUSÍME MYSLET PŘI MANIPULACI SE ZMRZLINOU?

1) Evidence otevření vaničky

Před umístěním zmrzlin do vitríny a zahájením prodeje proveďte evidenci data a času otevření každé zmrzliny do sešitu. Pokud k vám zavítají kontrolní orgány, sešit vám přijde vhod.

2) Kleště k porcování zmrzliny

Na vitríně mějte k dispozici nádobku s vodou a savou utěrku. Pravidelně měňte vodu v nádobce a utěrku perte v čisté vodě. Pokud již nevypadá hygienicky vhodně, vezměte utěrku novou. Co se týče porcovacích kleští, ty musí být vždy čisté. Proto je pravidelně oplachujte v nádobce s vodou a oklepte do savé utěrky.

3) Zmrzlinový kornoutek

Nejdůležitější je, abyste NIKDY nebrali kornoutek přímo do holých rukou, byť je máte umyté. Zde jsou možnosti, které můžete ve svých provozech praktikovat:

a) použijte kornoutky s papírovým návlekem,
b) silikonové pouzdro,
c) hygienické rukavice,
d) nebo ubrousek.

Děláte všechny tři kroky? Velmi důrazně je doporučujeme dodržovat.

V příštím týdnu se společně podíváme na to, jak vytvořit skvělý vizuální dojem.

Nezávazná poptávka

nebo nám zatelefonujte

+420 577 996 159