telefon

vyhledávání


menu

Čekejte, odesílám...

Smažená zmrzlina - chutný a rychlý recept

Napsal/a: ADRIA GOLD / 20.09.2019

hl. obrazek novinky

Vracíme se zpět s návrhem na odpolední či večerní hřešení. Během pár minut totiž máte připravnou opravdovou lahůdku. Překvapivá kombinace studeného a teplého. O čem mluvíme? Přeci o SMAŽENÉ ZMRZLINĚ!

Mnozí z vás ji jistě znají, ostatním poslouží následující recept - nejjednodušší, co jsme zatím vyzkoušeli!


Co budeme k jedné porci smažené zmrzliny potřebovat?

  • kopeček zmrzliny dle vlastní chuti
  • 2 plátky toastového chleba
  • olej na smažení
  • 100 g cukru krystal
  • 1 polévková lžíce skořice
  • čokoládový topping
  • nasekané mandle

Jak na to?

1. Zmrzlinářskými kleštěmi uděláme kopečky zmrzliny. Ty dáme na plech a na dvě hodiny vložíme do mrazáku.

2. Nachystáme si plátky toastového chleba, které zbavíme okrajů a rozválíme na tenké pláty.

3. Doprostřed jednoho plátu dáme zmražený kopeček zmrzliny a překryjeme jej druhým rozváleným chlebem. Rukama obalíme kopeček toastovým chlebem tak, aby tvořili kompaktní celek. Musíme jednat rychle, zmrzlina se nesmí stihnout roztopit!

4. Kopeček zmrzliny obalený v toastovém chlebu ponoříme na 15 sekund do rozpáleného oleje. Po vyjmutí jej obalíme v cukru smíchaném se skořicí (můžeme rovněž použít již namíchaný skořicový cukr nebo cukr vanilkový).

5. Servírujeme! Smaženou zmrzlinu přelijeme čokoládovým toppingem, posypeme nasekanými mandlemi a dozdobíme čerstvým ovocem dle vlastní fantazie.

Přikládáme názorný postup. Nelekejte se, je ve francouzštině - nicméně věříme, že vám i přesto bude nápomocný.

 

Dobrou chuť!

 

Nezávazná poptávka

nebo nám zatelefonujte

+420 577 996 159